Ερώτηση:  Τι θα πρέπει να γνώριζω για την υγεία μου και τη διατροφή μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Η υγεία καθώς και οι διατροφικές συνήθειές σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντικές όχι μόνο για τη συνολική σωματική ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και για την ανάπτυξη των δοντιών του. Φροντίζοντας τον εαυτό σας και τα δόντια σας έχετε αρχίσει ήδη να φροντίζετε την υγεία και τα δόντια του μωρού σας. Τα οστά και η διατροφή σας και όχι τα δόντια σας είναι πηγή ασβεστίου για την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών του μωρού σας. Ο μύθος που αναφέρει ότι το μωρό κλέβει ασβέστιο από την μητέρα και γι´ αυτό "χαλάνε" τα δόντια της, δεν έχει καμία επιστημονική βάση.

Η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει κρέας, γάλα, γαλακτομικά προϊόντα, φρούτα, λαχανικά και αμυλούχες τροφές. Θα πρέπει να μην καταναλώνετε αλκοόλ και να μη καπνίζετε. Στις εγκύους υπάρχει μια τάση να τρώνε διάφορες λιχουδιές στα μεσοδιαστήματα των γευμάτων. Οι τροφές αυτές περιέχουν συνήθως αυξημένη ποσότητα ζάχαρης, η οποία αποτελεί παράγοντα καταστροφής των δοντιών. Συστήνουμε λοιπόν, να περιορίζετε την κατανάλωνση τροφών ανάμεσα στα γεύματα.

Ερώτηση:  Τι οδοντιατρικά προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρείται έκκριση πολλών διαφορετικών ορμονών. Η ορμονική αυτή διαταραχή μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο ή ακόμη και αιμορραγία των ούλων της εγκύου. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που συνδυάζεται με την εγκυμοσύνη και σταματά με την ολοκλήρωσή της. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με συστηματικό βούρτσισμα των δοντιών και με χρήση οδοντικού νήματος.


Ερώτηση:   Πρέπει να επισκέπτομαι τον οδοντίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ο περιοδικός έλεγχος των δοντιών και των ούλων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντικός, ιδιαίτερα εάν έχετε συμπτώματα σαν αυτά που περιγράψαμε πιο πάνω. Είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας πριν τον τοκετό, διότι μετά ίσως χρειαστεί να περάσουν και τρεις μήνες μέχρι να μπορέσετε να κλείσετε κάποιο ραντεβού. Βεβαίως, θα πρέπει να ενημερώσετε τον οδοντίατρό σας ότι είστε έγκυος, μια και αυτό μπορεί να αλλάξει το σχέδιο θεραπείας ή τα φάρμακα που θα χρησιμοποιήσει για την περίπτωσή σας.

Ερώτηση:  Πότε αρχίζουν να αναπτύσσονται τα δόντια του μωρού;


Τα πρώτα δόντια του μωρού, τα νεογιλά, αρχίζουν να αναπτύσσονται στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, ενώ τα μόνιμα στο δεύτερο. Γι' αυτό διαταραχές στην υγεία της εγκύου μπορεί να προκαλέσουν βλάβες τόσο στα νεογιλά όσο και στα μόνιμα δόντια του μωρού. Μερικά φάρμακα (όπως οι τετρακυκλίνες) μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα και τη σύσταση των δοντιών. Γι' αυτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με τα φάρμακα που παίρνετε και να έχετε πάντοτε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Ερώτηση:  Πότε αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα δόντια στο στόμα;


Το πρώτο δόντι εμφανίζεται συνήθως ανάμεσα στον 6ο και τον 8ο μήνα. Μέχρι την ηλικία των 3 ετών θα πρέπει και τα 20 παιδικά δόντια να έχουν ανατείλει. Η πρώιμη ή η καθυστερημένη ανατολή των δοντιών είναι συνήθως κληρονομική και δε σχετίζεται αναγκαστικά με κάποιο πρόβλημα. Αν το μωρό σας, όμως, δεν έχει βγάλει κανένα δόντι μέχρι το 12ο μήνα θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν παιδοδοντίατρο.

 

Εύρος Τιμής Καθαρισμός  

Akuku - Οδοντόβουρτσα Δάκτυλο Σιλικόνης

€ 1,95
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

Dr. Brown's Οδοντόβουρτσα Δάκτυλο Σιλικόνης

€ 3,99
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

Nuby Οδοντόβουρτσα Δάχτυλο Σιλικόνης 3m+

€ 4,90
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

DreamBaby Σετ με 3 Οδοντόβουρτσες White

€ 6,00
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

bbluv Ανταλλακτικές κεφαλές οδοντόβουρτσας Stage 2 - Sonik

€ 6,99
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

bbluv Ανταλλακτικές κεφαλές οδοντόβουρτσας Stage 1 - Sonik

€ 6,99
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

Marcus & Marcus Μασητικό Κρίκος Οδοντοφυΐας & Οδοντόβουρτσα Σιλικόνης

€ 15,60 € 9,35
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

Marcus & Marcus Οδοντόβουρτσες Δάκτυλο Σιλικόνης σετ 2τμχ

€ 9,90
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

Summer Infant Deluxe Nursery and Bath Kit Pink

€ 22,90 € 11,90
Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των €29 free shipping

Marcus & Marcus Βρεφική Οδοντόβουρτσα 360° Ροζ

€ 19,40 € 16,70
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

bbluv Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα 2 φάσεων - Sonik

€ 22,99
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες

Nuvita Ηλεκτρική Οδοντόβουρτσα για Βρέφη και Παιδιά Sonik Clean & Care

€ 24,99
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 4 ημέρες
"