Οι Ειδικοί Απαντούν...

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας θηλής από φυσικό καουτσούκ και μιας θηλής από σιλικόνη

Τόσο οι θηλές από φυσικό καουτσούκ όσο και οι θηλές από σιλικόνη προσαρμόζονται εύκολα στο σχήμα και την κίνηση του στόματος ενός μωρού. Το Καουτσούκ είναι μια φυσική πρώτη ύλη που εκτιμάται ιδιαίτερα για την εύπλαστη, απαλή και ελαστική της ιδιότητα. Η Σιλικόνη είναι ένα άγευστο και άοσμο υλικό που διατηρεί όλες του τις ιδιότητες με τον καιρό, και δεν μεταβάλλεται όταν έρθει σε άμεση επαφή με θερμότητα ή ηλιακή ακτινοβολία.

Πώς μπορώ να ξέρω πότε πρέπει να αντικαταστήσω μια θηλή

Είναι σημαντικό να αντικατασταθεί η θηλή αμέσως μόλις παρατηρήσετε κάποια σημάδια φθοράς ή σχισμής. Όταν χρησιμοποιείτε πιπίλες από καουτσούκ, να τις ελέγχετε τακτικά για τυχόν αλλαγές στο σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα του υλικού. Εάν χρησιμοποιείτε πιπίλες σιλικόνης, θα πρέπει να τις αντικαταστήσετε αμέσως μόλις εμφανίσουν κοψίματα ή σχισμές.

Πώς πρέπει να καθαρίσω την πιπίλα Physio, πριν από την πρώτη χρήση της.

Πριν την πρώτη χρήση, είναι απαραίτητο να αποστειρώσετε την πιπίλα σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στην συνέχεια, βγάλτε την από το ζεστό νερό και αφήστε την να κρυώσει. Η διαδικασία αυτή θα σας εξασφαλίσει ότι το τελικό προϊόν είναι υγιεινό και έτοιμο για χρήση.

Πως μπορώ να αποστειρώσω την πιπίλα Physio

Η πιπίλα μπορεί να αποστειρωθεί είτε με ζεστή μέθόδο (ατμό), με την βοήθεια ειδικών συσκευών ή βράζοντάς τη, είτε με κρύα μεθόδο, χρησιμοποιώντας ειδικά απολυμαντικά υγρά. Μετά το πλύσιμο ή την αποστείρωση της πιπίλας, φροντίστε να αδειάσει η θηλή της από τυχόν υπολείμματα υγρού.

Για πόσο καιρό μπορεί το μωρό μου να χρησιμοποιεί πιπίλα

Ο ιατρικός κόσμος επιβεβαιώνει ότι οι πιπίλες δεν είναι επιβλαβείς για τα μωρά. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι εάν το προιόν τηρεί όλες τις προδιαγραφές σχετικά με το σχήμα και την υφή μιας σωστής πιπίλας, μπορεί να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη των μυών του στόματος του μωρού. Εντούτοις, η χρήση της πιπίλας θα πρέπει να περιορίζεται στους 24 μήνες και σε καμία περίπτωση άνω των 36 μηνών του μωρού. Αυτό το όριο ηλικίας αναφέρεται επίσης και στις Οδηγίες που ορίζει το Υπουργείο Υγείας & Υγιεινής Στόματος.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, για πόσες ώρες μπορεί το μωρό να χρησιμοποιήσει την πιπίλα

Οι πιπίλες είναι ιδανικές για τα μωρά όταν χρειάζεται να ηρεμήσουν. Οι πιπίλες δεν πρέπει να παρεμποδίζουν την επιθυμία των μωρών για επικοινωνία και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν τα μωρά είναι σε στιγμές χαράς και παιχνιδιού με τους γονείς τους. Σε μεγαλύτερα βρέφη, μπορείτε να την αφαιρέσετε όταν παίζουν και κινούνται, και να την χρησιμοποιήσετε για να ηρεμήσουν πριν από έναν υπνάκο ή όταν πηγαίνουν στο κρεβάτι

Τι πρέπει να κάνω εάν η πιπίλα πέσει στο πάτωμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κάποια υγρά μαντηλάκια, ειδικά σχεδιασμένα για να καθαρίζουν πιπίλες, ή να έχετε επιπλέον πιπίλες αποστειρωμένες μαζί σας όταν είστε έξω. Δεν συνιστάται να τις καθαρίζετε με το στόμα σας, καθώς με αυτό τον τρόπο θα περάσετε τα μικρόβια από το στόμα του ενηλίκα στο μωρό.

"